Menu

Tabara Dulcineilor Iulie 2015

Tabara Dulcineilor Iulie 2015

Tabara de vara este deja o traditie, copiii o asteapta si fac planuri pentru activitati cu luni inainte.

Ajutoarele mele anul acesta au fost Roche Romania si Aida. Companiei Roche ii multumesc pentru sprijinul constant si neconditionat pe care il ofera Asociatiei si , implicit, copiilor, precum si pentru promptitudinea cu care raspunde solicitarilor noastre Aida, Aiduta mea, a crescut si acum este “creierul” activitatilor; ne-a pregatit un program “strict”, planificat pe zile si ore , pe care l-am respectat cu strictete, ca doar era distractie ...

Am avut cautare de comori, ghidata de indicii, unele serioase, altele haioase, bataie cu pistoale cu apa (aceasta activitate a avut mare succes, a trebuit repetata in ziua urmatoare, si s-a sfarsit cu balaceala mare), carnaval, seara de filme la cerere si prima experienta din ciclul “Micii bucatari”. Copiii au pregatit BOMBE CU VISINE, am calculat hidratii si ne-am bucurat de ele ca desert la masa iar glicemiile de dupa ne-au demonstrat ca am facut corect calculele. Nu au lipsit jocuri specifice traiului la munte, adica o dupa-amiaza in fan, dar si jocuri in care copiii au demonstrat curaj si aptitudini fizice, respectiv catararea pe perete si parcurgerea traseului aventura. Nu a lipsit nici traditionalul foc de tabara, pentru care abia am gasit timp intre atatea activitati.

Copiii m-au invatat sa joc mima, telefonul american si jocuri cu carti. Am avut si sedinte practice legate de diabet, monitorizarea glicemiei, pompa de insulina si senzorul de glicemie (voi reveni cu detalii la cctivitatea “Scoala de Vara 2015 pentru micii specialisti in diabet”)

Pentru ca numarul copiilor participant la activitatile Asociatiei este in crestere, anul acesta am organizat copiii in 2 serii, grupa mica ( 2-7 ani) si grupa mare ( 7-13 ani). Grupa mica a fost delicioasa, pozele vorbesc de la sine. Grupa mare a fost echilibrata, serioasa, dovedindu-mi ca copiii “mei” cresc frumos, de la an la an.

Multumesc Aidei si parintilor implicati in activitatile asociatiei, fara ei nu as putea duce la bun sfarsit aceasta misiune.

Voi incheia cu gandurile Robertei, participant pentru prima oara in tabara dulcineilor.