Menu

Ziua mondiala a diabetului 2014

Ziua mondiala a diabetului 2014

Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice a continuat si anul acesta seria acţiunilor de informare şi educare a publicului larg cu privire la importanţa prevenţiei şi controlului eficient al diabetului zaharat în cadrul Campaniei Naţionale „Controlează-ţi Diabetul”.

Pentru a onora aceasta zi am organizat o intalnire la sediul Asociatiei, intalnire la care am largit „cercul” invitatilor obisnuiti. Au fost invitati copiii urmariti in clinica noastra dar si copii cu diabet zaharat tip 1 urmariti in alte clinici dedicate diabetului pediatric precum si copii cu alte afectiuni cronice. Au participat si profesionisti medicali implicati in ingrijirea acestor mici pacienti.

Intalnirea a avut de toate, muzica, dans, veselie, asa cum este potrivit unei comunitati de copii. Copiii, dar si adultii, au invatat sa cante la tobe africane apoi ne-au demonstrat ca , desi sunt mici, se pot implica in proiecte mari si ne-au prezentat prezentat Imnul luptei impotriva diabetului - Controleaza-ti diabetul

Nu a lipsit tortul, ptr ca diabetul nu este o afectiune a carei zi sa o serbezi dar dulcineii merita sa fie sarbatoriti, pentru bunatatea lor, pentru rabdarea si intelegerea de care dau dovada ( as folosi chiar cuvantul intelepciune, dar acesta este atributul unor varste mai inaintate), pentru puterea de a schimba lucrurile dar si pentru puterea lor de adaptare.

LA MULTI ANI, DRAGII MEI DULCINEI!

Rasplata mea si a parintilor lor: picturile in care copiii nostri spun „ I ♥ DIABET ”!!!

Fotografii realizate de Miron Enache