Menu

Marturii

Sunt intru-totul de acord ca orice site medical dedicat trebuie sa cuprinda informatii practice, stiintific fondate. Cu toate acestea, componenta afectiva pe care o presupune si implica diabetul zaharat este o parte esentiala a abordarii acestei afectiuni, motiv pentru care am “infiintat” aceasta sectiune in care va voi prezenta ganduri, sentimente ale copiilor, tinerilor cu diabet dar si ale persoanelor care le stau aproape in fiecare zi.
Doar intelegand framantarile lor, trairile si gandurile lor poti fi un medic bun si poti ajuta.

Deschid aceasta sectiune cu o declaratie de dragoste:
Dragii mei dulcinei, mici si mari, va iubesc cu tot sufletul meu!

Mihaela Vlaiculescu

A doua mare minune

Alina, mama lui Andrei, diabet de la 2 ani si 6 luni

Pentru noi dexcom-ul este a doua mare minune dupa Doamna Doctor de cand diabetul a intrat in viata noastra. Are o mare influenta asupra psihicului nostru cat si asupra dezvoltarii lui Andrei. Spun toate astea deoarece din momentul primului senzor montat am simtit o eliberare si o mare usurare. Din acel moment am avut curaj sa imi inscriu copilul la gradinita, sa fac mai multe corectii, sa administrez insulina inainte de masa. Andrei este mult mai echilibrat, nu mai face glicemii mici si mari atat de des, glicata s-a inbunatatit considerabil.

Citeşte mai departe ...

Ne-a schimbat viata

Ana , mama lui Alex, diabet de la 11 luni

Am aflat de Sistemul de Monitorizare Continua a Glicemiei prin 2008, am gasit un articol intr-un ziar, ne-a starnit interesul  si am inceput sa cautam. A fost greu pana am reusit sa il cumparam, dar a meritat . Noua, cel putin, ne-a schimbat viata , mai ales pe a lui Alex . Pana sa avem Dexcom-ul ne faceam griji cand plecam in vacanta , cand mergea la antrenament la baschet, cand mergea la o petrecere. Aveam temeri de genul : " Ce facem, daca se misca prea mult , daca apa marii ii scade glicemia , sa nu stea prea mult la soare, sa nu manance prea mult "...noptile erau mai mult albe , masuram glicemia la 3 ore , il verificam tot timpul. Grija era cu atat mai mare pentru ca Alex este un copil energic, care se misca foarte mult, iar consumul de glucide si arderile sunt mai puternice si exista riscul de hipoglicemie. 

Citeşte mai departe ...

Viata este mai buna

Stefan, diabet zaharat tip 1

Eu cred ca viata cu pompa și cu dexcom este mai buna, aceste dispozitive te ajuta foarte mult când practici un sport deoarece poți monitoriza glicemia tot timpul și poți face corectii atunci când este nevoie, noaptea nu trebuie sa ma mai trezesc să-mi masor glicemia. Cu ajutorul Dexcomului pot evita hipoglicemiile, și cu pompa pot face mai multe corectii. Când nu aveam pompa nu făceam corectii când era nevoie preferam sa stau pe glicemii mari decât sa ma mai înțep. Dacă ar trebui sa renunț la unul dintre dispozitive as renunța la dexcom nu la pompa !

Citeşte mai departe ...

Viata noastra s-a schimbat

Mariana, mama lui Stefan, diabet de la 8 ani

Cum s-a schimbat viata noastra de cand avem si pompa si senzorul de glicemie ? Nici nu am cuvinte, suntem foarte fericiti ca Stefan beneficiaza de aceste "minunatii".Viata noastra s-a schimbat radical la aflarea diagnosticului dar acum cu pompa si cu dexcomul avem mai multa libertate, reusim sa gestionam diabetul mult mai usor,Stefan poate dormi mai mult cand nu merge la scoala,corectiile le facem noaptea fara ca Stefan sa trebuiasca sa se trezeasca, suntem fff multumiti de ambele !

Citeşte mai departe ...

Un prieten cu adevarat

Diana, mama Larisei, diabet de la 5 ani

Dexcomul...un prieten cu adevarat. In primul rand mi-a adus noptile odihnitoare...imi amintesc cum ma trezeam disperata sa iau o glicemie din deget, iar secundele alea pareau o eternitate nemiloasa cu bataile inimii mele... Apoi ne-a redat libertatea; ne-a dat curaj sa facem corectii si ne-a ajutat sa mai iesim putin din rigoarea orelor si carbohidratilor. Desi nu eu il port, pe mine m-a ajutat cel mai mult! M-a desprins de gardul scolii patru ore pe zi si m-a ajutat sa-mi inteleg mai mult copilul.

Citeşte mai departe ...

Nu era un vis

Dana, mama unui dulcinel in varsta de 2 ani si 6 luni la debut

“E un vis urat din care ma voi trezi maine” a fost in capul meu din momentul in care am ajuns la spital cu glicemie 590, pana cand i-am facut prima injectie, cateva zile mai tarziu.

Nu puteam sa cred ca tocmai copilului meu perfect i se intampla asta, el care nu avusese nicio problema mai serioasa in cei 2 ani si jumatate de viata. Eram convinsa ca diagnosticul e gresit, ca e o neintelegere ce se va rezolva ca unul din cazurile miraculoase pe care le mai vezi pe Discovery. Cum sa ai diabet la 2 ani? Cum adica sa depinda viata copilului meu de insulina? Daca vine un razboi, eu de unde cumpar insulina?.. Toate gandurile astea se impleteau cu refuzul categoric de a accepta ca puiul meu are o problema…. Pana cand i-am facut prima injectie. N-am plans. N-am tremurat. M-a trezit la realitate. Nu era un vis, nu se schimba diagnosticul, nu puteam sa sterg ultimile zile – copilul meu avea nevoie de mine. Punct.

Citeşte mai departe ...