Menu

14 noiembrie este Ziua Mondiala a Diabetului sau, mai bine spus, Ziua Mondiala de lupta impotriva Diabetului. Această zi este marcată la nivel internațional de toate asociațiile membre ale International Diabetes Federation, Organizatia Mondiala a Sanatatii, de profesionistii in medicina dar și de persoanele afectate de diabet, fiind cea mai mare campanie mondială de informare asupra diabetului.

Ziua mondiala a diabetului

Acest eveniment are ca scop să ofere o mai bună informare a persoanelor care suferă de diabet dar reprezinta și o manieră de implicare și de informare a publicului larg, a profesioniștilor din domeniul sănătății precum și a autorităților publice. In aceasta zi sunt prezentate publicului larg semnele precoce de diabet, complicatiile diabetului, modalitatea de prevenirea a diabetului zaharat tip 2 si complicatiilor sale. Simbolul acestei campanii de informare asupra diabetului este cerculetul albastru.

Pe scurt aceasta zi reprezinta un prilej de a ne reaminti că această afecţiune este o problemă majoră de sănătate publica. Campania vizeaza in primul rand diabetul zaharat tip 2, care reprezinta majoritatea covarsitoare a cazurilor de diabet la nivel mondial. În România, specialiştii consideră că diabetul afectează peste 1 milion de oameni, dintre care aproximativ 2.800 sunt copii.

Ziua mondiala a diabetului 2015

DIABETUL este motivul pentru care suntem astazi impreuna : copii, parinti, prieteni, echipa medicala de ingrijire. DIABETUL este cel ce a construit "familia" noastra si pentru asta ii multumesc ! Poate suna ciudat dar diabetul, ca orice "incercare", aduna laolalta oameni de suflet si sunt mandra ca pot numi acesti copiii, tineri si familiile lor "ai mei, familia mea".

Citeşte mai departe ...

Ziua mondiala a diabetului 2014

Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice a continuat si anul acesta seria acţiunilor de informare şi educare a publicului larg cu privire la importanţa prevenţiei şi controlului eficient al diabetului zaharat în cadrul Campaniei Naţionale „Controlează-ţi Diabetul”.

Citeşte mai departe ...