Menu

Programul de monitorizare a glicemiei

Programul de monitorizare a glicemiei

Asociatia  Sprijin pentru Diabet anunta inceperea inscrierilor in proiectul castigat prin Programul de granturi "Raiffeisen Comunitati" 2016, sustinut de Raiffeisen Bank.

Asa cum de altfel stiti  inca de cand  v-am  cerut  sprijinul  pentru  votarea  proiectului, adevaratii castigatori ai acestui  proiect  vor  fi  7 copii  insulinodependenti (diabet zaharat tip 1).

Sistemul de  monitorizare  continua a glicemiei  Dexcom impreuna cu xDripul vor permite  eliminarea  intepaturilor  multiple in degetelele  copilasilor insulinodependenti, vor oferi  siguranta detectarii in timp real  a hipoglicemiilor  si  tratarea acestora,  vor permite parintilor  sa urmareasca  glicemia  copiilor si cand se afla  la  distanta de acestia (ei la serviciu si copiii la gradinita / scoala) si sa sune, daca  este cazul, insotitorul copiilor care sa actioneze  conform situatiei de fapt. 

Daca  dulcinelul  dumneavoastra are  intre 1  si  14 ani  si va doriti  acest  sistem de monitorizare  a glicemiei, va asteptam sa  depuneti dosarul  la sediul Asociatiei Sprijin pentru Diabet (Strada Sfantul Petru Tei nr 60A, sector 2, Bucuresti). Procedura de inscriere presupune depunerea dosarului medical al copilului, completarea unui chestionar privind cunostinte de baza in ingrijirea diabetului la copil si sustinerea unui interviu cu familia si copilul (in functie de varsta). Dosarul medical trebuie sa contina analize incepand cu debutul diabetului, internari (daca au fost necesare), date despre eventualele afectiuni asociate, ultimele analize efectuate, Hba1c efectuata periodic, schema actuala de insulina precum si jurnalul cu glicemii/doze insulina/carbohidrati.

Inscrierile se fac incepand de luni, 24 octombrie, pana joi, 27 octombrie, in intervalul orar 14:00-16:00, dar si vineri 28 octombrie, in intervalul 8.30-13.00

Nu conteaza ca nu sunteti din Bucuresti sau membri ai asociatiei noastre, proiectul se adreseaza copiilor din toate judetele Romaniei

Pentru mai multe informatii nu ezitati sa sunati la numarul de telefon 021.6191281 intre orele 8.00 si 16.00. 

Vor avea prioritate:

  • - nevoia medicala, din punct de vedere al evolutiei diabetului la momentul depunerii dosarului
  • - varsta copilului, si anume copiii sub 6 ani, al caror echilibru glicemic este mai greu de obtinut
  • - asocierea cu boala celiaca
  • - hipoglicemiile severe sau frecvente
  • - valoarea hemoglobinei glicate care ne arata tabloul echilibrului/dezechilibrului glicemic
  • - notiunile de baza de educatie medicala a parintilor in managementul diabetului si a situatiilor de urgenta
  • - capacitatea  de  intelegere a functionarii acestui sistem de monitorizare continua a glicemiei, stiut fiind faptul ca neintelegerea  acestuia poate  fi sursa de esec si pericol in insasi gestionarea  diabetului
  • - disponibilitatea  de  a veni  la sediul Asociatiei ori de cite ori acest lucru este solicitat pentru buna desfasurarea a proiectului.

Reusim impreuna sa facem 7 familii  sa uite de frica hipoglicemiei sau de teama de a-si lasa copiii singuri, monitorizindu-i atent de la distanta. Si pentru asta multumim Raiffeisen Bank!