Menu

Nu era un vis

Dana, mama unui dulcinel in varsta de 2 ani si 6 luni la debut

“E un vis urat din care ma voi trezi maine” a fost in capul meu din momentul in care am ajuns la spital cu glicemie 590, pana cand i-am facut prima injectie, cateva zile mai tarziu.

Nu puteam sa cred ca tocmai copilului meu perfect i se intampla asta, el care nu avusese nicio problema mai serioasa in cei 2 ani si jumatate de viata. Eram convinsa ca diagnosticul e gresit, ca e o neintelegere ce se va rezolva ca unul din cazurile miraculoase pe care le mai vezi pe Discovery. Cum sa ai diabet la 2 ani? Cum adica sa depinda viata copilului meu de insulina? Daca vine un razboi, eu de unde cumpar insulina?.. Toate gandurile astea se impleteau cu refuzul categoric de a accepta ca puiul meu are o problema…. Pana cand i-am facut prima injectie. N-am plans. N-am tremurat. M-a trezit la realitate. Nu era un vis, nu se schimba diagnosticul, nu puteam sa sterg ultimile zile – copilul meu avea nevoie de mine. Punct.

Acceptarea realitatii nu a schimbat, insa, si groaza ca Goghi va avea o copilarie nefericita, guvernata de diabet. Asta pana cand mi-am spus ca e greu pentru MINE, nu pentru el. MIE mi se va schimba viata, nu lui. EU voi calcula si cantari hidratii, EU voi avea nopti albe, nu el. Asta a fost gandul care m-a oprit din jelit. Daca, de fapt, era vorba ca o sa-mi fie mie greu, si nu lui… pai asta era cu totul altceva, asta era ok.