Menu

Scoala de vara 2014 - Specialistii in Diabet

Scoala de vara 2014 - Specialistii in Diabet

Anul acesta am reusit sa finalizez un proiect pe care il port in suflet si in gand de cativa ani. Literatura de specialitate mentioneaza ca copilul cu diabet zaharat tip 1 trebuie implicat direct in activitatile ce presupun administrarea insulinei si testarea glicemiei dupa varsta de 8 ani (asta nu inseamna ca nu trebuie sa ii invatam aceste lucruri inca de la debut, dar trecerea acestei responsabilitati catre ei, treptat, trebuie sa se produca in jurul varstei de 8 ani, daca nu si le-au asumat pana atunci). Intotdeauna am insistat, in cursul intalnirilor la Academia parintilor de dulcinei, ca acestia sa practice aceste manevre in fata copiilor si sa explice permanent ceea ce fac, pentru ca dulcineii sa asimileze treptat aceste informatii si aptitudini.

Asa ca mi-am luat inima in dinti si anul acesta am deschis SCOALA DE VARA cu tema “SPECIALISTII IN DIABET “. Totul s-a desfasurat ca o lectie pe care copiii o dau parintilor in ceea ce priveste autocontrolul glicemiei si administrarea insulinei. Orice proiect respectabil are si voluntari. Voluntarii nostri au fost, bineinteles, parintii. Copiii au folosit pen-uri demonstrative pentru fiecare parinte, asemanatoare cu pen-urile pe care le folosesc zi de zi pentru administrarea insulinei.

Ce a urmat ? Asa cum ma asteptam toti dulcineii stiau ce au de facut si au demonstrat practic ca se pot descurca singuri, cand va fi nevoie si vor dori sa faca asta.

FELICITARI, dragii mei ! Mi-ati demonstrat ca sunteti deosebiti si ne putem baza pe voi!

Felicitari, Vladut ! Felicitari, Dana ! Sunteti o echipa fantastica ! ( NB. Vladut este cel mai nou si mai mic dulcinel in echipa)

Imaginile vorbesc. Au fost clipe incarcate de emotie pentru noi, adultii, mai mult decat pentru ei dar aceste clipe sunt inca o dovada ca DULCINEII SUNT COPII CU TOTUL SPECIALI!