Menu

In asteptarea iepurasului - 2015

In asteptarea iepurasului - 2015

Respectand calendarul activitatilor propuse la inceputul acestui an, luna aprilie este luna Sarbatorii Pastelui si a intalnirii cu Iepurasul !

Este la fel de adevarat ca toate acestea sunt doar un pretext pentru a prilejui noi intalniri intre dulcinei si pentru a primi in familia noastra “debutanti”, mari si mici, in “ale diabetului” . In plus, eu consider ca aceste intalniri sunt o modalitate de educatie prin experienta; mai mult, ele permit intarirea comunitatii parintilor de dulcinei si creaza oportunitatea de a vizualiza, in functiune si in actiune, diverse”gadget”-uri utile diabetului, precum pompa de insulina, senzorul de glicemie, smartwatch, etc.

Veselie si culoare au fost cuvantele de ordine pentru aceasta intalnire. Copiii au avut de parcurs un “maraton” al distractiei, pus la cale de Ioana Toma.

Am inceput cu lucruri aparent serioase. Astfel, copiii s-au transformat in mici ingineri si au construit IEPURELE – ROBOT in maniera Lego (trebuie sa subliniez ca am fost impresionata de rabdarea si atentia lor la lectia cu detalii tehnice ce a precedat activitatea de constructie propriu-zisa)

Grupa mica (1-4 ani) s-a delectat cu alte activitati, precum mingiute, saltele, jucarii, desi am avut mici ambitiosi cu aptitudini tehnice, precum Vladut, ce s-au “infiltrat” in tabara dulcineilor mari, constructori.

Asa cum recomanda toate forurile medicale, dupa o activitate a mintii a urmat un program de activitate fizica, sub indrumarea Alinei, asa cum o alinta copiii (Lector univ.dr. Urzeala Constanta, UNEFS), cu scopul de a imbina utilul cu placutul sau, altfel spus, dezvoltarea armonioasa a copilului prin joc si sport. Copiii s-au intrecut, la propriu, in a completa diverse sarcini cu tematica de primavara. Castigatori au fost, de fapt, toti cei ce au participat .

Si pentru ca glicemiile incepusera sa scada, in semn ca era ora mesei, am trecut la degustare de pizza (renumitii hidrati lenti) urmata de fructe trecute prin fantana de ciocolata, desertul favorit al dulcineilor mei. Nu am pierdut nici de data aceasta prilejul de a verifica, in timp real, tehnica de injectare, modalitatea de calcul a hidratilor si ajustarea dozelor de insulina.

Am continuat apoi activitatile cu traditionalul ou de Paste – copiii au desenat, au lipit, au colorat ousoare, floricele, iepurasi.

In final – JOACA, adica program de voie... pe grupe de varsta scindate spontan...

Glicemiile la sfarsitul serii : 89, 92, 79 ..... adica ne-am atins tinta – copiii s-au simtit grozav si glicemia a fost “sub control”.


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/sprijinp/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 652

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/sprijinp/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 654