Menu

Ziua copilului - 2018

Ziua copilului - 2018

Cu sau fără cireșe la urechi, copilăria râde în soare în fiece zi. Iar de ziua ei, mai mult ca oricând. Bucuria lor este și bucuria noastră, așa cum ei sunt ai noștri și noi suntem câte puțin din ei. Cum să fi lăsat această zi să treacă fără să ne bucurăm împreună?

Din nou alături de prietenii noștri de la UNEFS, care de fiecare dată ne primesc cu porțile, brațele și inimile deschise, am petrecut și anul acesta o zi de 1 Iunie sub semnul prieteniei care ne leagă. Veniți de departe sau de mai aproape, dulcineii noștri, mereu bucuroși de revedere, mereu cu chef de joacă și puși pe șotii, mereu dornici să facă mișcare și să se întreacă în tot felul de competiții, au animat și colorat terenul central din incinta Universitatii de Educație Fizică și Sport. Unde, de altfel, se simt exact ca acasă. Unde au toată libertatea de a fi ei, așa cum sunt, așa cum ne place să îi vedem mereu: zvăpăiați și amuzanți.

Adorabil de naivi și sinceri, calzi și prietenoși, neobosiți și totuși cuminți, picii s-au distrat pe cinste ”pescuind”, desenând, ”duelându-se” ori mânuind panglici colorate. Castelul și toboganul gonflabil au avut același succes pe care îl au de fiecare dată, loc de hârjoneală dar și de scurt popas între două reprize de joacă. Doar veselele și gureșele noastre adolescente au mai făcut... opinie separată, dar este de înțeles: între fete mai există și secrete, nu-i așa?!

La umbră și... mereu în umbra lor, părinții și doamna doctor Mihaela Vlăiculescu au avut permanent grijă să le tempereze micuților efortul exagerat, să-i hidrateze și să le urmărească atent, îndeaproape, glicemia. Mere, pere, caise și cireșe în panere (vorba poetului), biscuiți pentru toți copiii noștri cuminți, sucuri și tradiționala pizza, toate acestea au făcut parte din tabloul colorat și vesel al unei zile care nu este neapărat a vârstei cât mai degrabă a unei stari de grație: copilăria.

LA MULȚI ANI, dulci copii! ( text redactat de prietena dulcineilor, Laura Bogaciu)

Epilog

”Mama te leagănă, veghează tata,

 Somnul ți-l apără ochi părintești,

 Dormi și visează că lumea-i gata

 Și te așteaptă numai să crești.”

(Adrian Păunescu)